بوشهر را با افتخارات مردمان دریادلش می شناسیم.
" وبیان" به نقل از وبلاگ"آسمانی" نوشت:
18 اسفند روزی به نام بوشهر، و تاریخی به رنگ غیرت، و جوانمردی و ایثار؛ و استحکامی به محکمی قدوم ایستاده مردمان خون گرم خطه دریادلان.
درهر جای کشور و حتی شاید جهان که باشیم، وقتی نام بوشهر را می شنویم، ناخودآگاه نام آورانی همچون رئیسعلی دلواری ، و سرمایه هایی همچون آبهای نیلگون خلیج فارس، نفت و گازعسلویه و خارگ، و نیروگاه اتمی بوشهر را به یاد می آوریم.
آب و هوای بوشهر را با شرجی وگرما، وخرما ودریایش خوب می شناسیم و دوست داریم. اما نام بوشهر با نام کسانی عجین شده است که تاریخ فرهنگ و تدین و انقلابی بودن بوشهر را منور نگه داشته اند. کسانی همچون علامه مرحوم سیّد عبد الله بلادى که از بزرگان علماى ایران در زمان خود است، رئیسعلی دلواری که با شجاعت و دلیری بی نظیر خود،درمقابل متجاوزین انگلیسی قدعلم کرد و متسکبران و خونخواران انگلیس را با رسوایی هرچه تمام تر از خاک پاک و مقدسمان بیرون راند.وگورستان متجاوزین انگلیسی در بوشهر، گواهی روشنی بر این مدعاست.
مقام عظمای ولایت، امام خامنه ای(حفظه الله تعالی) نیز در توصیف بوشهر و بوشهری اینچنین فرموده:
استان بوشهر جزو اصیلترین و کهنترین استانهاى این کشور و داراى مردمِ امتحان دادهاى است. هر کس با تاریخ این منطقه آشنا باشد، میداند که مردمِ این کرانهى طولانى خلیج فارس، به کشورشان، به استقلال کشور، به عزت ملت ایران خیلى خدمت کردهاند. در یک دورهاى، مستکبران متجاوز و سلطهطلب که اهمیت این منطقهى از عالم را درک کرده بودند، تصمیم داشتند این حوزهى ثروتمند خلیج فارس را به طور کامل قبضه کنند و در اختیار بگیرند. همان استعمارگرانى که شبهقارهى هندوستان را به آن روز درآوردند و با حضور خودشان آن ضربههاى جبرانناپذیر را به آن مردم زدند، و در شمال آفریقا به نحو دیگر، و در شرق آسیا به نحو دیگر، حاضر نبودند از این منطقه دل بکنند و طمع ببُرند. در آن روز، مردم این کرانهى طولانى، هم بخصوص در استان بوشهر، و هم در استان هرمزگان، خیلى خدمت کردند، ایستادگى کردند، شهامت نشان دادند، عزت و ایستادگى ملت ایران را به اثبات رساندند؛ که این یک سابقهى تاریخى است براى این منطقه، و این چیزها از حافظهى تاریخ هرگز زدوده نخواهد شد).8/1/1390)
بوشهر را با افتخارات مردمان دریادلش می شناسیم.افتخاراتی چون شهیدحاج شیخ ابوتراب عاشوری،مبارز آگاه ومقتدر انقلاب اسلامی ، ویا مرحوم حاج میرزا احمد دشتی وعلم وعمل الهی اش، همینطور شهیدنادر مهدوی که با جوانمردی و ایثار، جان خود را نثار دفاع از مرزهای این مرزوبوم کرد تا دیگر احدی نتواند خلیج همیشه فارس را خلیج عرب یا هر چیز دیگری بخواند. و خون پاک و مطهرش پاسبان همیشگی آبهای نیلگون خلیج فارس شد،تا سندی ابدی باشد برای خلیج فارس.
18اسفند ، سالروز تاسیس مدرسه سعادت بوشهراست. و بوشهر را باید با مالک اشتر جنگ های چریکی، شهید علیرضا ماهینی معلم همین مدرسه شناخت،که نخبه دانشگاه عشق و ایستادگی و مردانگی شد.
بوشهر را باید با فرهنگ اصیل و اسلامی اش شناخت. فرهنگی همچون صوت زیبای قرآن جوانان و سادات روستای چارک،این دهکده قرآنی کشور که گوهران سرافرازی همچون سید طاها حسینی را پرورش داده است.
یا فرهنگی همچون صدای نیمه ناخدایان باخدای دریا و مردان صید وصیادی؛که هنگامه کسب روزی حلال ازدل خلیج فارس، نیمه "علی شیر خدا" سر می دهند.
بوشهر را با اشعار زیبای فایز دشتی و صدای پرسوزپولاد اسماعیلی می شناسیم. بوشهر را با سینه زنی های گرم ماه های محرم و صفر و آهنگ واحد واحد و صدای رسا و به یادماندنی جهان بخش کردی زاده یا همان بخشوی خودمان می شناسیم.
آری مردم عزیز! ما بوشهر را با افتخارات و زیبایی هایش می شناسیم.وهیچگاه حاضر نیستیم و نمی خواهیم در روز و هفته بوشهر ، سرمان را با نی انبان و کنسرت موسیقی وفلان خواننده و شعرها وآهنگ های زشت وبی مغز گرم کنند. وبه نام بوشهر، ضدارزشها را بجای ارزشها رواج دهند. ما تاریخ درخشان بوشهر را به خوبی می شناسیم و درک میکنیم. می دانیم استان بوشهر، حوزه ی ثروتمند و با فرهنگ خلیج فارس، باشکوه تر از آن است که آرمان ها و افتخاراتش بخواهد زیر سایه بی بند و باری و مستی گری برخی مست و بی فرهنگ محو شود. روزی به نام بوشهر مزین شده است که سالروز تاسیس مدرسه سعادت بوشهراست. مدرسه ای که مهد علم و ادب و فرهنگ بوده و هست. پس نیاز نوجوانان و جوانان این استان و البته حق آنان است که به جای موسیقی و خوشگذرانی و لذات پست، با فرهنگ ها و بزرگان استانشان، آشنا شوندو ادامه دهنده راهشان باشند. امید که قدر بوشهر را بدانیم، و روز به روز بر این همه افتخاراتش افزوده شود.
- ۹۲/۱۲/۱۸