مصاحبه وبیان با وبلاگ نویس برتر ماه آذر 1392 استان بوشهر
سلام دوست عزیز خانه وبلاگ نویسان استان بـــــــــــوشهـــر تنها نماینده و تریبون استان بوشهر در فضای مجازی سطح کشور در نظر دارد هر ماه وبلاگ نویسی را به عنوان وبلاگ نویس برتر استانمان انتخاب کرده و با ایشان مصاحبه دوستانه ای ترتیب دهد تا از افکار و نظراتشان در زمینه مسائل مختلف جویاشویم؛ که به دلیل مطالب تولیدی و بازخورد مثبت وبلاگ "بصیرت افزایی و ولایتمداری" در ماه آذر، خبرنگار ما به سراغ محمد امین حیدری مدیریت این وبلاگ رفت .
محمد امین حیدری وبلاگ نویس وبلاگ"بصیرت افزایی و ولایتمداری" در گفتگویی با خبرنگار" وبیان" گفت:
کار ما وبلاگ نویس ها و اصحاب رسانه همانند یک شناگر است؛ ما نباید خود را به آب بسپاریم بلکه باید طوری عمل کنیم که آب را به تسخیر خود درآوریم. هیچ وقت کسی که تازه شنا یاد گرفته نمی تواند در اعماق دریا شنا کند، باید ابتدا خوب شنا را یاد بگیرد و با آن خو بگیرد تا بتواند از حاشیه به متن و وسط آب برود و بعد از آن حتی بر خلاف جهت آب شنا کند.

لطفاً یک بیوگرافی از خودتان ارائه بدهید
محمد امین حیدری متولد 20 بهمن 69 در روستای کِردلان از توابع شهرستان دشتی هستم. در حال حاضر مشغول به تحصیل در رشته علوم سیاسی دانشگاه پیام نور مرکز بوشهر و حدود 3 سال است که در عرصه رسانه و وبلاگ نویسی فعالیت می کنم.
فضای مجازی رو چگونه تعریف می کنید؟
به عقیده بنده فضای مجازی امروز حقیقی تر از ارتباطات حضوری شده است و فضای مجازی اصولا به یک فضای حقیقی برای تقابل تفکرات و جریان های متعدد مبدل شده است.
تا چند سال پیش حتی برخی از نظریه پردازان ما فضای مجازی را رد و حضور نیروهای انقلابی و مسلمان را در این فضا، عملی لغو می پنداشتند و با این استدلال که رسانه مدرن به جامعه مدرن تعلق دارد بر این باور بودند که باورهای دینی در این فضای مدرنیته دوام ندارد. ترس از این بود که مفاهیم دینی و قدسی نتواند در این فضا با فرهنگ مدرن و غرب درگیر شود و یا اگر شود هم نتواند مقابله کند و می پنداشتند که این عرصه، عرصه مسائل قدسی نیست.
بحمداله این تفکر تقریبا به طور کامل نابود شده است و می بینیم که در این دنیای صفر و یک، نیروهای ارزشی و ولایتمدار وارد شده اند و هر روز عرصه را بر رقیب تنگ و تنگ تر می کنند و امروزه فضای مجازی به یک فضای حقیقی برای جدال خیر و شر مبدل شده است.
آیا خانواده در این راه مشوق شما بودند؟
یقیناً، اگر من پیشرفتی داشته ام اول از همه باید مدیون پدر انقلابیم (پدرم به دلیل فعالیت های انقلابی در بدو انقلاب و پس از آن در منطقه به علی انقلابی مشهور است) و مادر مهربانم باشم، البته راهنمایی های برادرانم به خصوص احمد که خود او نیز شاعر و وبلاگ نویسی ماهر است بسیار به من کمک کرده است و بیشتر داشته های ادبی ام را مدیون او هستم.
به نظر شما هم وطن های ما از اهمیت فضای مجازی اطلاع دارند؟
در جواب این سوال می خواهم به نکته ای بسیار جالب از مقام معظم رهبری اشاره کنم که فرمودند: این حوزه به اندازهی انقلاب اسلامی اهمیت دارد. ایشان فضای مجازی را به رودخانه ای خروشان تشبیه کردند و فرمودند: که این فضا مثل یک رودخانهی پر از آب و خروشان است که میآید و دائماً هم بر آب آن افزوده و خروشانتر میشود. اگر ما برای این رودخانه تدبیر کنیم و برنامه داشته باشیم؛ زهکشی کنیم و هدایت کنیم این رودخانه را تا به سد بریزد، میشود فرصت. اگر رهایش کنیم و برنامهای برای آن نداشته باشیم، میشود یک تهدید. بر همین اساس می گویم که با توجه به تاکیدات و انتظارات رهبری عزیز، هنوز جامعه ما به حد مطلوب نرسیده است و متاسفانه در برخی موارد نیز اهمال کاری صورت گرفته است و ما هرگز در جایگاهی که باید باشیم نیستیم ولی هم توان پیشرفت هست و هم امید به آینده وجود دارد.
به نظر من، ما باید برای استمرار و تکامل نظام ارزشمند اسلامی به این حوزه توجه ویژه داشته باشیم و در این زمینه به صورت جدی سرمایه گذاری کنیم؛ با پیدایش فناوری های ارتباطی و حجم عظیم اطلاعاتی در این حوزه فرصت ها و تهدیدهای بی شماری متوجه ما می شود که اگر بتوانیم خوب نقش خود را ایفا کنیم چه بسا که ما بازی گردان اصلی آن نشویم. ما مجبور به فعالیت چند برابر در این عرصه هستیم.
چرا عنوان "بصیرت افزایی و ولایتمداری " برای وبلاگتون انتخاب کردین؟
در واقع خواستم به نوعی در راستای فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری و اهداف انقلاب قلم بزنم و نقشی هر چند جزیی در این حوزه ایفا کرده باشم.
مطالب وبلاگ شما حول چه موضوعاتی هست؟
بیشتر مطالب
تولیدی وبلاگم که دست نوشته های خود بنده هستند در حوزه سیاسی و فرهنگی هستند، در
بحث شهدا نیز فعالیت هایی داشته ام.
به وبلاگ خودتون از10
چه نمره ایی میدید؟
اگر بخواهم نمره ای بدهم در حد قبولی است، این کار را یک پایه برای هدف می دانم و اصلا کافی نمیدانم و لازم میدانم فعالیت خود را افزایش دهم.
هدف شما از حضور در فضای مجازی چیست؟
من همیشه عاشق قلم و کاغذ بودم و بیشتر اوقات شعرهای کوتاه و دلتنگی هایم را با آنها در میان می گذاشتم، الان کیبورد و مانیتور همان قلم و کاغذ من هستند ولی با این تفاوت که دیگر در تاقچه خاک نمی خورند و می توانم اندیشه ها و حرف هایم را به راحتی در این فضا انعکاس دهم و همه هم ببینند و مورد انتقاد قرار بگیرم.
شیوه های وبلاگ نویسی
برای جذب بازدیدکننده چیست؟
یک وبلاگ نویس خوب باید علی رغم جذابیت در نگاه و نگارش با مخاطب خود صادق باشد، صداقت در گفتار مخاطب را جذب می کند، بیان زیبایی و نکات ظریف و استفاده هنرمندانه از واژه ها هم بی تأثیر نیست.
چه صحبتی با فعالان فضای مجازی دارید؟
نمی خواهم به کسانی توصیه کنم که همه بهتر و فعال تر از بنده هستند ولی در این فرصت اشاره به چند نکته را خالی از لطف نمی بینم و آن اینکه کار ما وبلاگ نویس ها و اصحاب رسانه همانند یک شناگر است؛ ما نباید خود را به آب بسپاریم بلکه باید طوری عمل کنیم که آب را به تسخیر خود درآوریم. هیچ وقت کسی که تازه شنا یاد گرفته نمی تواند در اعماق دریا شنا کند، باید ابتدا خوب شنا را یاد بگیرد و با آن خو بگیرد تا بتواند از حاشیه به متن و وسط آب برود و بعد از آن حتی بر خلاف جهت آب شنا کند.
صحبتم با دوستانم این است که اگر ادعا می کنیم که نیروهای این انقلابیم و می خواهیم تحولی ایجاد کنیم باید بتوانیم نه تنها بر خلاف جهت آب شنا کنیم بلکه مسیر آب را تغییر دهیم و این میسر نمی شود مگر با تحمل مشقت های یادگیری، با صبر و بردباری و رعایت اخلاق و تمام موازین دینی. انقلاب رسانه ای به مراتب سخت تر از جنگ نظامی و فیزیکی است و نیروهایی که می خواهند خود را برای آن آماده سازند قطعا باید ورزیده تر و استوارتر باشند و بصیرت به معنای دقیق کلمه داشته باشند.
ما باید به این باور برسیم که سخت بودن فعالیت در فضای مجازی و خطرات آن نباید به کار نکردن و فاصله گرفتن نیروهای ارزشی ما تمام شود بلکه باید با تمام توان وارد این عرصه شویم و نگذاریم این فضا، میدانی برای تاخت و تاز و جولان دادن نااهلان شود.
نظرتون درمورد خانه وبلاگ نویسان استان بوشهر چیست؟
حرکتی بسیار ارزشمند و فرصتی بسیار مغتنم برای نشر فرهنگ پر بار اسلامی و افکار جوانان بوشهری است و در نوع خود به عنوان اولین حرکت در فضای مجازی استان جای بسی تقدیر و تحسین دارد و امیدوارم جوانان انقلابی به سمت این چنین کارهایی روی بیاورند، با افزایش جاذبه های این طرح می توان آن را بین قشر جوان و دغدغه مند جامعه جا انداخت.
حرف آخرتون: الهی آن ده که آن به (آمین(
تشکر می کنم که وقت گذاشتید و تحمل کردید.
- ۹۲/۱۰/۰۵