وبیان | webyan.ir

خانه مجازی وبلاگ نویسان استان بوشهر

وبیان | webyan.ir

خانه مجازی وبلاگ نویسان استان بوشهر

وبیان | webyan.ir

به دلیل به روز بودن وبیان از دیگر صفحه هات دیدن نمایید.

آخرین نظرات

چرا هر بسته شدنی سهم اصولگرایان می شود

| جمعه, ۹ اسفند ۱۳۹۲، ۱۱:۴۶ ق.ظ
چه وعده هایی که داده شد و یک به یک دروغ از آب در آمد و خلف وعده هایی که به مرحله اجرا در نیامد و از این به بعد هم معلوم نیست چقدر وعده داده شود و به آنها عمل نشود.

متاسفانه خلف وعده و به قول ما جنوبی ها وعده سر خرمن، به عادتی بد در بین مسولین دولتی ما تبدیل شده است؛ از دهیار روستای ما گرفته تا خود رییس جمهور حقوقدانمان، همه و همه از این قاعده پیروی کرده و کسی مثتثنی نیست و کمتر کسی است که تا به حال از این وعده های شیرین و تلخی عدم تحققشان بی نصیب مانده باشد.




یک سوال در همین ابتدا پیش می آید که آیا دروغ و یا خلف وعده، توهین به شعور طرف مقابل نیست؟ زمانی خلف وعده ها بزرگتر و زشت تر می نمایاند که از دهان بزرگان بیرون آید و به میزان بزرگی جایگاه زشتی عمل نیز سنجیده می شود.

همین چند وقت پیش بود که دولت تدبیر گفت: اگر مطبوعات نباشند چه ها که نمی شود و چند روز قبل تر از آن بود که گفت از من انتقاد کنید و حتی از استبداد رای به خدا پناه برد، مردم این این وعده ها را فراموش نکرده اند و شاید بعضی به این سخن ها دل بسته باشند.

یکی از وعده های دولت روحانی که به طور کامل به اجرا در نیامد پس گرفتن شکایات دولت قبل از اشخاص حقیقی و حقوقی بود ولی متاسفانه معلوم نشد این افرادی که شکایت از آنها پس گرفته شد چه کسانی و از چه مطبوعاتی بودند، به هر حال به تدبیر رییس جمهور به صراحت اعلام نشد، اما با وجود مشاوران رسانه ای فعالی مثل محمد قوچانی که اطراف رییس جمهور هستند، احتمال می رود افراد رفع شکایت شده از مطبوعات اصلاح طلب بوده و بعید است که دل دولت راستگویان برای منتقدانش بسوزد.

رییس قوه مجریه منتقدان تنها یکی از رهاوردهای اقتصادی دولتش را افرادی بی سواد و یا کم سواد می داند، مشاور وی افرادی را که به دولت مطبوعش رای نداده اند افرادی قانون گریز می داند و محال است که طرفداران وی و نیز فرصت طلبان این فرصت را از دست بدهند، آنها با ادعای کم سواد و غیر حرفه ای بودن خبرنگاران و روزنامه نگاران رسانه هایی مانند یالثارات، 9 دی و وطن امروز را توقیف و تعطیل کردند.

رییس جمهور علی رغم گفته های پیشین خود، از حسین قدیانی به دلیل نقد توافقنامه ژنو در روزنامه وطن امروز شکایت می کند؛ توافقی که هنوز خود دولت مردان و دستگاه دیپلماسی ما نمی توانند به صراحت بگویند که چه بده بستانی کرده اند و سود و زیانش برای نظام چه بوده است.

این روزها بازار باز و بسته شدن مطبوعات گرم شده است ولی معلوم نیست چرا هر بسته شدنی سهم اصولگرایان و امتیاز دادن ها و توجهات به سمت اصلاح طلبان است، از حسین قدیانی به دلیل نقد معاهده ژنو شکایت می شود ولی در مورد نویسنده روزنامه آسمان که حکم قصاص را عملی ضد بشری می خواند سیاست سکوت پیش گرفته می شود، حکمی که خدا در قرآن به صراحت به آن اشاره می فرماید. اسم این تحریف ها و موضع گیری های نابجا را چه می شود گذاشت؟ و سکوت هیئت نظارت بر مطبوعات وزارت ارشاد تا کی ادامه دارد؟

در ادامه رفتار اغماض آمیز دولت با مطبوعات، چند روز قبل فائزه هاشمی رفسنجانی ریاست انجمن دفاع از آزادی مطبوعات را عهده دار شد.

فائزه هاشمی یکی از محورهای فتنه 88 که به برکت نام پدر و فعالیت های ضد نظامش دیگر نیاز به معرفی ندارد، امروز ریاست انجمنی را عهده دار شده است که تا قبل از وی با محوریت محسن کدیور و شمس الواعظین اداره می شد و در اواخر دوره خاتمی نیز مجوز فعالیت گرفته است.

سوال مهمی که اینجا پیش می آید این است که با وجود سابقه مشخص فعالیت های سیاسی این انجمن و اعضای آن، فائزه هاشمی چگونه می تواند با تمام موانع قانونی در راس این انجمن بنشیند و صاحب کرسی و تریبون شود؟

وزارت کشور چگونه می تواند تا این اندازه جانبداری کند و چقدر می تواند چشمان خود را بر روی برخی خلاف های عینی و مشهود ببندد؟ کِی شش ماه حبس و 5 سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی، فرهنگی و مطبوعاتی دختر رفسنجانی تمام شد که وی صاحب تریبون می شود و طی اظهار نظر جنجالی دیگری خواهان بازگشت به عهد مشروطه می شود و به صورت جدی، دولت را به برخورد گزینشی با رسانه ها محکوم می نماید. این در حالی است که وی قبلا نیز به دلیل انتشار گزارش هایی علیه اسلام در روزنامه زن منع فعالیت شده و روزنامه وی توقیف شده بود.

طبق ماده 7 قانون فعالیت احزاب و جمعیت‌ها و انجمن‌های سیاسی و صنفی، "کسانی که به موجب احکام دادگاه‌ها طبق موازین اسلامی از حقوق اجتماعی محروم شده و یا می‌شوند از حق تأسیس جمعیت و حزب سیاسی و یا شرکت در هیأت رهبری آن محرومند" حال باید پرسید مگر انجمن دفاع از آزادی مطبوعات یک تشکل نیست؟ اگر هست از قوانین کدام کشور پیروی می کند؟

شاید یکی از مهمترین دلایلی که سفرهای استانی دولت روحانی خوب پوشش داده نمی شود و رسانه ها بدان رغبت آنچنانی نشان نمی دهند همین رفتار دوگانه دولت با رسانه ها و مطبوعات باشد و این سیاست تا آنجا پیش رفته است که حتی به استانداران وی نیز اعتراضات جدی وارد شود و در برخی موارد منتقدان اصلاح طلب این عملکرد دولت و استانداران را به رفتار دولت کره شمالی مثال بزنند و شدیدترین انتقادها را به بدنه دولت تدبیر وارد سازند.

به قول شاعر شیرین سخن شیراز:

من ندانستم از اول که تو بی مهر و وفایی        عهد نابستن از آن به که ببندی و نپایی
دوستان عیب کنندم که چرا دل به تو دادم؟      باید اول به تو گفتن که چنین خوب چرایی؟

محمد امین حیدری          

دانشجوی کارشناسی علوم سیاسی

  • ۹۲/۱۲/۰۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">