پیشنهاد به شهرداری (2) : راه اندازی جمعه بازار شبانکاره
آنگاه که به فلسفه و چرایی ایجاد جمعه بازارها در شهرهای خرد و کلان کشور نگاهی می اندازیم به وضوح هدف آنرا کنترل قیمت اقلام و مایحتاج شهروندان و در یک کلام به نفع جامعه مصرف کننده می بینیم چه بسا فروشندگان که اغلب دستفروشانی هستند که بدنبال مکانی بی دردسر بدنبال مشتری برای عرضه اجناس خود میگردند نیز از این طریق درامد خوبی از کسب و کار یک روزه داشته و به نوعی متنفع اند. در کنار این منافع عمومی، شهرداری ها نیز از محل جمع آوری عوارض از فروشندگان درآمدی کسب می نمایند.شاید بدلیل همین محسنات است که شهرداریها را برآن داشته تا به گسترش جمعه بازارها و سرایت آن به دیگر ایام هفته مانند شنبه، یکشنبه و پنج شنبه بازارها اقدام نمایند. به هر دلیل اگر شرایط لازم ایجاد بازارهایی از این دست فراهم گردد شرایطی نظیر وجود مکان مناسب همراه با امنیت، وجود پارکینگ، سایبان و آبخوری مناسب و ... شاهد بوجود آمدن عرضه و تقاضای متعادل ودر نتیجه قیمت گذاری رقابتی خواهیم بود.

در قانون نیز این مهم مغفول نمانده و به آن با جدیت پرداخته شده است. طبق مفاد ماده 45 مجموعه وظایف شوراهای اسلامی و همچنین مفاد ماده 55 قانون شهرداری ها " بررسی و موافقت با پیشنهادات شهرداری در مورد فراوانی و ارزانی خواربار و اقدام در تأمین و توزیع مواد غذایی در مواقع لازم مخصوصاً بههنگام قحطی و پیشبینی و جلوگیری از کمیابی خواربار و تهیه میدانهای عمومی برای خرید و فروش خواربار و همچنین نظارت در صحت اوزان ومقادیر و مقیاسها و ملزم ساختن اصناف به الصاق برگه قیمت بر روی اجناس" ایجاد و راه اندازی میادین عمومی بر عهده شهرداری ها و نظارت بر قیمت ها و نحوه کار میادین بر عهده شوراها می باشد.
با توجه به ضرورت و اهمیت راه اندازی چنین میادین و بازارهایی و از آنجا که ایجاد چنین مکان هایی طبق قانون جزو شمول وظایف شهرداری ها می باشد، شهرداری شبانکاره طی چند سال قبل اقدام به ایجاد "بازارچه شهرداری "نمود که به نسبه مکانی مناسب و متمرکز جهت رفاه شهروندان در تامین مایحتاج و خواربار بوده است.در بیان مختصری از این بازارچه اینکه همه روزه به استثنای ایام تعطیل رسمی و جمعه ها و تنها در وعده صبح فعال می باشد.میوه ها و اقلام با کیفیت و قیمت مناسب در همان ساعات اولیه ارائه نایاب می گردد لذا شهروندان سعی می نمایند در همان لحظه شروع کار حضور داشته باشند. عمده کالاهای عرضه شده در آن را میوه، سبزیجات، ماهی و خواربار تشکیل می دهد که قیمت ها به نسبت مرکز شهرستان کمی گران است که شاید علل آن عدم وجود میدان میوه و تره بار در بخش شبانکاره و بعد مسافت باشد. اگرچه از ابتدای راه اندازی این بازارچه تاکنون از صددرصد ظریفت و توان آن استفاده نشده است لکن حضور روزانه اهالی روستاهای بخش شبانکاره در آن جهت خرید، موید موفقیت نسبی اجرای این طرح می باشد که امیدواریم شهروندان(فروشندگان) از یک طرف، شهرداری و شورای شهر از طرف دیگر با ارائه راهکارهایی بتوانند رونق بیشتر این بازارچه را از طریق عرضه اقلام با کیفیت و متنوع تر با قیمت پائین و مناسب تر باعث گردند.
اما آنچه که هر شهروند شبانکاره ایی به آن معترف است اینکه این بازارچه به تنهایی نمی تواند تمام نیازها و تقاضاهای مردم بخش را پوشش دهد چه اینکه در وعده عصرها دیگر از آن جنب و جوش صبحگاهی بازارچه خبری نیست.عرضه ها محدود و با حداقل کیفیت ارائه می گردد ودر مقابل قیمت ها هم در شیب تند و سربالایی قرار می گیرد که البته در ایام جمعه بدلیل تعطیل بودن فروشگاه تعاونی و اکثر مغازه ها و سوپری های سطح شهر کسادی عرضه مایحتاج شهروندان مضاعف می شود بنحوی که مثلا برای تهیه یک کیلو میوه، مقداری خواربار و ... اگر شانس با شما همراه باشد و جایی یافت شود یا باید پول گزافتری پرداخت کنید یا برای خرید مناسب باید حداقل مسافت 35 کیلومتری را بپیمائید.
همه اینها دلیلی مبرهن است تا شهرداری شبانکاره با نیم نگاهی به وظایف خود و برای کسب رضایت نسبی شهروندان در ایام جمعه که رونق بازار به حداقل رسیده، با ایجاد و راه اندازی "جمعه بازار" به مانند شهرهای همجوار و مرکز شهرستان رونق داد و ستد را به شهر آرمغان دهد.
مدیریت وبلاگ شبانکارگان
- ۹۲/۱۰/۲۹
آن ها روحانی را نمی شناسند اما تدبیر و امید را 70 سال در یک تنگه تجربه کرده اند. ظریف را نمی شناسند و ژنو را به چشم ندیده اند اما برای دیدن شهر دالکی بر سر میز مذاکره می نشینند. باور کنید آن ها متمدن هستند فقط شناسنامه ندارند. انسان هستند فقط یارانه ندارند.
paybast.ir
مسئولان شهرستان دشتستان رایزنی برای انتقال این خانواده به شهر را کمکی به رشد جمعیتی کشور و شکل گرفتن 8 نسل به وسیله فرزندان بهمنیار از طریق سنت حسنه ازدواج دانسته اند و در صورت عملیاتی شدن این توافقنامه، تمام دنیا در انتظار پیوستن رود اشک های شوق گیسوگل به خلیج نیلگون همیشه فارس خواهند بود.